Skip to main content
Uleiul de cătină bio Energyne –  supliment alimentar  și produs cosmetic

Uleiul de cătină bio Energyne – supliment alimentar și produs cosmetic

 

Uleiul obținut din cătină este un supliment alimentar fabulos (îmbunătățește tractul digestiv și susține metabolismul). Poate fi amestecat cu puțină miere sau picurat într-un pahar cu apă. Pentru adulți, sunt recomandate câte 20 de picături, de trei ori pe zi, timp de o lună, în cure de 2-3 ori pe an. Pentru copiii peste 3 ani: câte 5 picături de 3 ori pe zi, timp de o lună, în cure de 2-3 ori pe an. Ca produs cosmetic, are proprietăți cu rezultate foarte bune în diverse combinații cosmetice. Iată două rețete, pentru o mască de piele și una pentru păr:

Aplicați uleiul de cătină, pe care îl puteți lăsa pe față timp de 10 – 20 de minute, după care îl îndepărtați prin spălare cu un săpun de față corespunzător tipului de ten. Vă atenționăm că uleiul are conținut ridicat de caroten, ceea ce se reflectă în culoarea lui portocalie, astfel că în contact cu hainele se produce transferul de culoare. Pielea însă nu rămâne pătată!

Alte combinații pentru față le puteți face cu măștile hidratante pe care le aveți acasă, adăugând câteva picături de ulei de cătină la fiecare utilizare.

Iată o altă mască, realizată în combinație cu ulei de măsline prin adăugarea a 3 - 4 picături de ulei de cătină. Se masează scalpul și părul, si se lasă timp de 10 – 20 de minute, după care se spală. Nu știm daca beta-carotenul influențează nuanțele de blond/alb, astfel că vă recomandăm să testați o șuviță înainte.

Cătina este cultivată în România, este ecologică, iar uleiul obținut din aceasta este obținut prin presarea la rece a fructelor.

Sursa: Biocătina România

X

Newsletter