Skip to main content
Sfaturi de la bunica

Sfaturi de la bunica

  1. Cotletele devin fragede și zemoase dacă înainte de a le săra sunt trecute repede prin apa rece în care a fost pusă o lingură de oțet.
  2. Carnea devine mai fragedă dacă atunci când o dați la cuptor îi adăugați un pahar cu coniac.
  3. Friptura de pui la cuptor este mai bună dacă frecați carnea cu sucul de la o lămâie atunci când o puneți în tavă. Iar dacă o stropiți și cu un pic de bere cu câteva minute înainte să o scoateți din tavă, atunci va fi frumos rumenită.
  4. Supa de carne tulbură devine clară dacă fierbeți în ea 2,3 coji de ouă, timp de 10 minute.
  5. Șnițelele nu se mai prind de tigaie dacă amestecați câteva picături de ulei în oul bătut.
  6. File-ul de pește se rupe mai puțin în tigaie dacă îl ungeți înainte de gătire cu suc de lămâie.
  7. Omleta capătă un gust grozav dacă puneți deasupra o lingură de smântână sau dacă, la fiecare ou folosit, adăugați o lingură de brânză maturată rasă.
  8. Orezul este delicios dacă îl amestecați, înainte de masă, cu un pahar mic cu iaurt și puțin suc de lămâie.
  9. Orezul fiert este mai bun dacă, după ce l-ați strecurat, îl clătiți cu apă fierbinte apoi acoperiți oala cu un prosop umed.
  10. Dacă ați scăpat un pic mai multă sare decât trebuia în ciorbă sau mâncare, adăugați câteva felii de ardei crud. Dați în clocot, apoi scoateți cartofii.
  11. Mâncarea afumată se drege cu o ceapă crudă. Mutați mâncarea într-o altă oală, dați în clocot, apoi scoateți ceapa.

Photo by cottonbro

X

Newsletter