Skip to main content
Băuturi reci pentru zile fierbinți

Băuturi reci pentru zile fierbinți

Simplă sau cu gust de zmeură, mure, căpșune sau ghimbir, limonada este cea mai potrivită băutură pentru zilele calde de vară. Am adunat, mai jos, câteva trucuri pentru a pregăti o băutură gustoasă:

  • Ca să fie potrivite, lămâile trebuie să fie frumos colorate și grele, să nu aibă pete maronii.
  • Acestea se rulează pe un fund de lemn, apăsând cu podul palmei înainte să fie tăiate. În felul acesta, veți obține tot sucul până la ultima picătură.
  • Puteți folosi zahăr, miere sau un sirop natural din plante sau fructe (iată o listă cu diferite siropuri, pregătite la Bistrița Năsăud sau Polovragi)
  • Dacă vă place limonada rece, țineți cont că atunci când veți adăuga cuburile de gheață, aceasta  se va dilua. Prin urmare, lăsați limonada la rece o vreme, apoi adăugați cuburile de gheață în fiecare pahar.
  • Poate să pară ciudat, dar un pic de sare adăugată la final va pune în valoare fiecare ingredient, va face ca sucul de lămâie să fie mai pregnant și mai puțin acid.
  • Frunze de busuioc sau mentă, lavandă, cimbrișor, salvie  -  vor face ca paharele cu limonadă să arate superb.  
  • La final, dacă vă place gustul amărui, puneți lămâile cu coajă cu tot în blender, apoi combinați cu un sirop de mentă și ghimbir ( sirop de mentă cu ghimbir).

 

 

 

X

Newsletter