Skip to main content
8 lucruri incredibile despre mâncare

8 lucruri incredibile despre mâncare

 

Că au fost create sau nu de om, unele alimente au povești fascinante. De exemplu, ciocolata albă nu este o ciocolată de fapt. Iar oamenii de știință pot transforma untul de arahide în diamante. Iată câteva lucruri interesante sau amuzante  despre unele dintre alimentele pe care le avem pe masă.

Știuletele de porumb are un număr par de rânduri de boabe, de obicei 16.

Celuloza, sub formă de rumeguș, este folosită la brânzeturile rase sau la cereale, pentru a evita lipirea acestora.  

Ardeii colorați nu sunt plante diferite de cele care produc ardei verzi. Aceștia sunt culesi înainte să se coacă, tocmai de aceea sunt și mai ieftini. Dacă ar mai fi lăsați să se coacă, ar fi mai întâi galbeni, apoi roșii.

Culoarea ardeilor (galben, verde, rosu sau portocaliu), este elementul care indica cantitatea de capsaicina - principala substanta activa din ardei. Cei rosii, si mai ales cei iuti sunt mai bogati in capsaicina compartiv cu cei verzi.

O echipă de cercetători din Germania au descoperit că untul de arahide poate fi transformat în diamante. Pentru aceasta, e nevoie de extragerea dioxidului de carbon din pasta de unt, apoi de exercitarea unei presiuni puternice asupra carbonului rămas.

Ketchup-ul era considerat în trecut un aliment cu proprietăți medicinale. Pe la 1800, un doctor din Ohio care susținea că roșiile pot trata indigestia, a publicat o rețetă de Ketchup, transformat mai târziu într-o pilulă.

În ciuda numelui său, ciocolata alba nu conține deloc ciocolată. De fapt, este realizată dintr-un amestec de zahăr, lapte, vanilie, lecitină, unt de cacao.

Unele alimente procesate, cum ar fi frișca pentru cafea, pot conține dioxid de titan, care poate fi găsit în vopseluri, plastic sau cremele de protecție solară. De anul acesta, Franța a interzis utilizarea acestei substanțe în produsele alimentare.

 

22 aprilie 2020

Sursa foto: unica.md

 

X

Newsletter