Skip to main content
5 rețete cu ciuperci murate

5 rețete cu ciuperci murate

Bune ca garnitură dar și gătite, în sărmăluțe de post, sote-uri, diferite umpluturi, ciupercile murate sunt minunate, mai ales dacă au mai multe arome. Ciupercile pregătite la Sâmbăta de Sus vin în mai multe  variante. Cele murate cu usturoi, ardei iute și cimbru și cele transformate într-o cremă genială de unt sau pate vegetal. Combinate cu niște pâine țărăneasca, acestea din urmă reprezintă o gustare sau un mic dejun în sine. Ciupercile murate pot fi mâncate ca atare sau devin ingredientul de bază în câteva salate sau mâncăruri gătite. Iată, mai jos, 5 rețete cu ciuperci marinate:  

Salată de cartofi cu pui și ciuperci

Ingrediente:

6 cartofi fierți

2 legături de ceapă verde

400 g de carne de pui fiartă

6 ouă

200 g de ciuperci murate

Salată verde

Se taie cubulețe cartofii și puiul, ceapa – rondele mici, salata. Se amestecă și se condimentează totul.

 

Salată de cartofi și fasole albă

400 g cartofi

200 g ciuperci murate

200 g fasole albă

100 g ceapă

Ulei, sare

Pregătire: se fierb cartofii, se răcesc și se taie cubulețe. Se fierb boabele de fasole sau se folosesc boabe conservate. Se toacă mărunt ceapa și se marinează în sosul ciupercilor marinate. Se adaugă ciupercile și se amestecă totul cu maioneză, sare, condimente.

Sote de ciuperci cu varză murată

Sarmale cu ciuperci

Varză umplută cu păsat, ciuperci și legume

Ciupercile murate nu sunt singurele produse de post, intră pe delabunici.ro și caută și alte bunătăți aduse de la producători mici din țară. 

X

Newsletter