Skip to main content
5 gustări ușoare cu fructe congelate

5 gustări ușoare cu fructe congelate

Gata! Au trecut sărbătorile, am curățat frigiderul – e lună! Nu mai intră aici nicio felie de pâine și nicio prăjitură, cel puțin câteva săptămâni de acum încolo. Cam așa sună una dintre deciziile noului an. Însă pe zi ce trece, parcă ne părăsește entuziasmul. Ca să nu ne descurajăm de tot, iată câteva idei ca să înlocuim desertul cu zahăr cu ceva dulce dar sănătos.

 

Terci de ovăz

Fructele congelate se fierb în cratiţă împreună cu fulgii de ovăz şi laptele/apa. Proporţia dintre fulgii de ovăz şi lichid este de 1:2.

 

Iaurt și fructe congelate

Iaurt sau brânză proaspătă de vaci cu o mânuță de fructe decongelate deasupra – iată un desert sau mic dejun rapid, spectaculos și sănătos. Un singur sfat: dacă vă descurajează sucul pe care-l lasă fructele, atunci lăsați-le la dezghețat într-o strecurătoare. Puteți adăuga nuci, alune, fulgi integrali, etc. 

 

Compot fără zahăr

În loc de apă, folosiți suc proaspăt de mere, fierbeți, apoi puneți fructele congelate și lăsați să se răcească cel puțin câteva ore – compotul va fi mult mai bun decât atunci când este luat de pe foc.

 

Smoothie

Ingrediente pentru 2 pahare mari de smoothie: 

200ml lapte vegetal (soia, migdale, orez)

1 pahar de fructe congelate la alegere (zmeura, mure, etc, afine, etc)

2 linguri cu varf de iaurt grecesc

3 linguri de fulgi de ovaz

2 linguri de migdale sau nuci

2-3 linguri de miere (dupa gust)

Amestecați totul în blender și savurați!

 

Ceai

Fructele congelate se folosesc şi în infuziile de ceai (zmeură, afine, mure, cătină etc.).

 

 

X

Newsletter